Boek

In mei 2010 was het zeventig jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ook in Nederland begon – een goed moment om de herinneringen van de kinderen van toen uit te brengen in boekvorm.
Er is natuurlijk al heel veel bekend over deze tijd, maar toch weten we nauwelijks hoe kinderen die beleefden, en hoe het gewone dagelijks leven eruitzag. 
De herinneringen van mensen die hierover nog kunnen vertellen, bieden een beeld van een tijd die ver weg lijkt, maar bij velen nog altijd een grote rol speelt in hun leven. Het zijn vaak ontroerende en altijd verrassend scherpe herinneringen aan het oorlogsgeweld, de kou, de honger, de angst en de verwarring, maar ook aan het avontuur, de spanning, de knusheid en saamhorigheid van toen. 
 

Bij het boek zit een cd met ingesproken verhalen, zoals uitgezonden op de themadag. Kind in de oorlog op 5 mei 2009 op Radio 5 Nostalgia. Hier vind je Het verhaal van Dettie van der Schoot, ingesproken door Robin Virginie en Carine Crutzen. Je kunt het beluisteren met o.a. Realplayer (gratis te downloaden via deze link) of Windowsplayer. Omdat de radiodag uitzonderlijk succesvol was (waardering 8,1, gemiddeld luistercijfer 300.000) volgde op 4 mei 2010 een tweede themadag op Radio 5 Nostalgia.

Bovendien maakten Bromet & dochters een prachtige documentaire naar aanleiding van het boek, ‘Opa, oma, waren jullie bang in de oorlog?’
Bekijk hieronder de film!

Dit bijzondere boek is niet meer verkrijgbaar bij de boekhandel, maar nog wel te bestellen bij mij. Stuur daartoe een mailtje naar info@julietteeichholtz.nl, dan krijg je het na betaling van € 12,50 (inclusief verzendkosten) thuis gestuurd – gesigneerd, met opdracht; precies hoe je het hebben wilt.